Informacije o vodosnabdijevanju

Dana, 04. decembra 2017. godine, zbog sanacije kvarova i priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, vode neće biti u sljedećim mjestima: Janja u ulicama: Bijeljinska, Braće Lazić i Meše Selimovića, Dvorovi u ulici 1. maja, sve ove ulice sa manjim susjednim ulicama u periodu od 09:00 do 14:30 časova.

Podsjećamo naše korisnike da je nastavljen projekat izgradnje gradske kanalizacija a radovi se trenutno izvode u ulicama: Miloša Obilića sa jedne strane, Živojina Mišića i Beogradska sa druge strane, Solunska sa treće i Dimitrija Tucovića, Arsenija Čarnojevića i Svetozara Markovića sa četvrte strane, uz ulice koje se naslanjaju na ove kao što su Cetinjska, 1. decembra, Mitra Trifunovića Uče, da su mogući prekidi u vodosnabdijevanju na ovim lokacijama, o čemu će korisnici biti blagovremeno obavješteni a ova pojava će trajati sve do završetka planiranih radova.

Stanje potrošnje

Dostava računa na e-mail

Nastavak izgradnje kanalizacije za desetak dana

Gradonačelnik Mićo Mićić je sa izvođačima radova - preduzećima „Buk promet“ i „Higra“ potpisao je danas ugovore o nastavku izgradnje sistema za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Bijeljini. U ovoj fazi predviđena je izgradnja još dva kolektora, za šta će biti izdvojeno oko osam miliona konvertibilnih maraka, od kojih su šest i po miliona evra donatorska sredstva holandske Vlade preko programa „ORIO“, a više od milion evra biće izdvojeno iz gradskog budžeta. Na ove iznose ne obračunava se PDV-a jer projekat ima status međunarodnog.

Početak radova očekuje se za desetak dana, a rok za završetak je 18 mjeseci. Kanalizacija će biti građena u dva dijela grada – od centra grada prema Bogdanovića placu, odnosno, u ulicama 27. marta, Đure Daničića, Petra Bojovića, Ivana Gorana Kovačića, Srpske vojske, Nikole Spasojevića, i Potporučnika Smajića, odnosno, u dijelu grada oko Ulice Dimitrija Tucovića, uključujući ulice Solunsku, Svetozara Markovića i Arsenija Čarnojevića. U ovoj fazi biće građeno ukupno 40.250 metara fekalnih i 10.300 kišnih kolektora, a na kanalizacioni sistem biće priključeno više od 2.900 korisnika.

- Očekujemo da ćemo nastaviti korektnu saradnju sa ovim preduzećima. Pred njima je složen zadatak, ali mislim da ćemo uspjeti kvalitetno da završimo ovaj izuzetno važan projekat, čime će biti poboljšan kvalitet života naših građana - izrazio je svoje očekivanje gradonačelnik Mićić.

Za vrijeme radova na izgradnji kanalizacije, saobraćaj će biti preusmjeravan na alternativne pravce, a u okviru ovog projekta, na raskrsnici kod „Bleda“ biće izgrađen novi kružni tok.

- Zahvaljujući ovom kružnom toku, kao i onom koji će uskoro biti građen kod željezničke stanice, biće ubrzan protok vozila i bezbjednost učesnika u saobraćaju na dvije raskrsnice koje su jako frekventne – najavio je gradonačelnik Mićić.

Direktor preduzeća AD "Vodovod i kanalizacija" Predrag Perković istakao je da je nastavak izgradnje sistema za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda veoma značajan za Bijeljinu.

- Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Velikoj Obarskoj biće stavljeno u stopostotnu funkciju. Realizacija ovog projekta daće nove prihode našem preduzeću, od čega ćemo, između ostalog, obezbijediti sredstva za vraćanje kredita Evropskoj banci za obnovu i razvoj - naveo je Perković, dodajući da se kreditne obaveze ovog preduzeća završavaju 2024. godine, kao i da će cijena vode u Bijeljini početi da opada od 2018. godine.